Varza calita cu sorici

de MotanLaOale in Porc, 30 Ian 2013 | 10898 vizualizari

 

Liliana m-a pus la treaba. A trebuit sa improvizez ca eu nu am taiat purcel sa am sorici crud si am folosit sorici de la costita afumata, care o cumpar des! A iesit o nebunie!

 

INGREDIENTE

  • 2 verze murate
  • 2 cepe
  • 300 g sorici
  • 100 g costita afumata
  • 50 ml ulei
  • marar
  • cimbru
  • boia
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita cu sorici:

Varza se pune in apa rece de cu seara.

Ca sa nu ma pacalesc, soriciul meu fiind tare, l-am pus la fiert in apa cu doua foi dafin cam 1 ora.

Varza se taie fideluta si se stoarce bine.

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa la calit 1-2 minute.

Se adauga boiaua, piperul si cimbrul dupa gust.

Se pune varza, apa in care a fiert soriciul si se lasa la fiert 15-20 minute.

Se completeaza cu apa daca este cazul si se introduce in cuptorul incalzit pentru 1 ora amestecand din cand in cand.

Se pune si soriciul si costita taiata marunt, se amesteca si se introduce in cuptor pentru inca 1 ora (sau mai mult) pana scade apa.

Cand este aproape gata se pune mararul tocat marunt.

Cand a scazut apa si s-a rumenit se gusta de sare (de obicei nu trebuie) si este gata.

Servita ca atare este o mancare foarte buna.

Se serveste cu mamaliga si ardei iute daca va place.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita cu sorici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Varza cu costita afumata